"Ieder bewandelt zijn eigen unieke pad." © JustCare

Huiswerk- en studiebegeleiding van JustCare

Naast persoonlijke begeleiding biedt JustCare tevens studiebegeleiding in Haarlem. Bedoeld voor de ondersteuning van het ontwikkelingsproces bij de studie van uw kind. Met de individuele studiebegeleiding op maat, die we gewoon bij u thuis geven, kunnen we kinderen leren studeren, plannen, concentreren en meer. Ook bij ADD, ADHD, dyslexie, dyscalculie en andere aandoeningen.

Aangepaste ondersteuning bij studeren

Heeft uw zoon of dochter een probleem of aandoening die zijn of haar ontwikkeling remt? En heeft hij of zij daardoor hulp nodig bij studeren of huiswerk maken? Dan kan de individuele begeleiding van JustCare hier ondersteuning in bieden. Wij bieden huiswerkbegeleiding en studiebegeleiding bij aandachts- en concentratieproblemen, alsmede begeleiding bij aandoeningen zoals dyslexie en dyscalculie. Door middel van een aangepast programma in een door u gekozen pakket behandelen wij de volgende aandachtspunten:

Aandachtspunten Studiebegeleiding

Tegenwoordig zijn er ook in huis steeds meer afleidende factoren te vinden. En een kind heeft vanwege de leeftijd vaak al een mindere concentratie. Wanneer uw kind huiswerk maakt of aan het leren is, kan het voor hem of haar erg lastig zijn om tussen alle afleiding nog aan werk toe te komen. De begeleider gaat samen met u en uw kind zorgen voor een rustigere werkomgeving thuis.

Het leven van kinderen is alsmaar drukker, wat planningsvaardigheden steeds belangrijker maakt. Heeft uw kind hier hulp bij nodig? Samen met de JustCare begeleider stelt hij of zij per week een planning op en zal deze onder begeleiding naleven.

Veel scholen en opleidingen bieden weinig tot geen ondersteuning voor kinderen om zich op het vlak van studievaardigheden te ontwikkelen. Daardoor raken veel kinderen achter en kan het zijn dat ze onder hun niveau presteren. Bij dit punt van de studiebegeleiding leert uw kind hier verschillende handigheidjes voor. De begeleider ondersteund hierbij zijn of haar ontwikkeling.

Gaat het op school te snel of is het niveau van een bepaald vak te hoog voor uw kind? JustCare geeft uw kind vakinhoudelijke bijles bij verschillende vakken. Hierbij geven we uitleg, extra oefeningen en manieren om de stof beter te onthouden.

Aandachtspunten Studiebegeleiding Plus

Mensen met dyslexie nemen nieuwe informatie met betrekking tot taal langzamer op dan anderen. Met behulp vande juiste begeleiding en studietips van JustCare en veel oefening kan het niveau van uw kind de normale ontwikkeling toch benaderen, zodat hij of zij geen (noemenswaardige) achterstand oploopt.

Dyscalculie betekent meer moeite hebben met het verwerken van nieuwe wiskundige informatie. Door middel van de studiebegeleiding van JustCare en veelvuldige oefening kan uw kind toewerken naar een normale ontwikkeling. Samen met de begeleider gaat hij of zij aan de slag en krijgt hierbij tips. Op die manier helpen wij met ervoor zorgen dat uw kind goed mee kan komen.

Dankzij de digitale revolutie is het voor kinderen met een aandachtstoornis steeds moeilijker om zich op het huiswerk te focussen. Samen met de begeleider gaat uw kind aan de slag om de concentratie te verbeteren. Vervolgenszullen we naar de lange termijn kijken. U en uw kind leren van de begeleider op welke manieren er in de toekomst aan de ontwikkeling kan worden gewerkt.

Samen met u stemmen we een programma geheel afgestemd op de behoeften van het kind op. Vervolgens gaat de begeleider met u en uw kind aan de slag om zijn of haar ontwikkeling te stimuleren.

Combi-begeleiding aan huis

Als u JustCare inschakelt, komt de begeleider gewoon bij u thuis langs. Dit om de veilige thuisomgeving te waarborgen, wat bevorderlijk is voor de ontwikkeling van uw kind. Bovendien kunt u de studiebegeleiding combineren met onze sociaal-emotionele begeleiding. Deze komen in de praktijk namelijk vaak samen voor. Met een combi-begeleiding pakken we de problemen allebei aan en blijft uw kind niet met onbehandelde problemen zitten.

Bekijk hieronder op uw gemak de aandachtspunten om nader te bepalen wat voor studiebegeleiding het beste voor uw kind zal werken. JustCare uit Haarlem staat voor u klaar bij al uw vragen. Neem contact met ons op om deze te stellen of om een afspraak in te plannen. Telefonisch bereikt u ons via 0616971716, maar u kunt ook het contactformulier invullen. We komen dan zo spoedig mogelijk bij u terug.