"Ieder bewandelt zijn eigen unieke pad." © JustCare

Gezinshulpverleniing voor ouders en kinderen

Merkt u dat de emotionele of sociale problemen van uw kind(eren) de onderlinge relaties in uw gezin beïnvloeden? JustCare staat voor u klaar met gezinshulpverlening in Haarlem. Met onze hulp en ondersteuning helpen we u graag met het herstellen van de goede orde in uw gezin. Alle gezinsleden hebben immers recht op een fijne thuissituatie.

Familieproblemen oplossen

Problemen bij één gezinslid blijven natuurlijk nooit bij die persoon alleen. De hele familie merkt het als bijvoorbeeld een kind een aandoening, gedragsproblemen, een concentratiestoornis of woedeaanvallen heeft. Bij onze gezinshulpverlening komt de JustCare hulpverlener bij u thuis om samen met u en uw kinderen een ander licht te laten schijnen op het voorkomende probleem binnen uw gezin. Dit doen wij onder andere op de volgende manieren:

    • Trainingen in het omgaan met elkaar
    • Gezinsleden weer in gesprek met elkaar laten komen
    • Woede en irritatie op een andere manier leren verwerken

Aan de hand van deze vormen van gezinsondersteuning zullen we werken aan het terugbrengen van de harmonie in uw gezin. De gezinshulp van JustCare bestaat uit zowel gezamenlijke als individuele gesprekken. Op die manier horen we het verhaal van alle kanten en kunnen we tot een passende oplossing voor alle betrokken partijen komen.

Afsluiting en nazorg

Nadat we met de hulpverlening het gewenste resultaat hebben behaald, zorgen we in overleg voor een goede afsluiting. Daarna nemen we graag samen met u de tijd voor een aantal evaluatiemomenten als u dit wenst. Zo kunnen we monitoren of het resultaat blijvend is. Indien nodig springen we dan nogmaals in, zodat het gezin niet terugvalt in oude patronen. Hiermee waarborgen we de nieuwe harmonie van u als familie.

Om JustCare in te schakelen, kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn actief in Haarlem en komen graag bij u thuis om u van de juiste hulpverlening en ondersteuning te voorzien. Een intakegesprek kan zowel telefonisch als bij u op locatie plaatsvinden. Bereik ons via telefoonnummer 0621983595 of door middel van het online contactformulier. We plannen zo spoedig mogelijk een (geheel vrijblijvende) intake voor de gezinshulpverlening in.

Stappenplan

Neem via het aanvraagformulier voor de gezinshulpverlening contact op met JustCare. Vervolgens zullen we samen via de e-mail of de telefoon een telefonisch intakegesprek inplannen.

In de geheel vrijblijvende telefonische intake bespreekt u uw probleem met de hulpverlener van JustCare. In overleg met u doen wij vervolgens een voorstel voor de gezinshulpverlening. Zodra u hiermee akkoord gaat, komen we bij u thuis langs wanneer het u schikt.

Bij de intake aan huis spreken we samen met u en uw gezin de situatie door en kijken we of de begeleider van JustCare voor uw gezin van waarde kan zijn. Mocht dit het geval zijn, dan tekent u een contract en starten we de samenwerking.

Wanneer de hulpverlening het gewenste resultaat heeft behaald nemen we in overleg met u en uw gezin de beslissing om de hulpverlening te beëindigen. Vervolgens zullen er naar wens nog een aantal evaluatiemomenten volgen om te monitoren of het gewenste resultaat nog steeds aanwezig is.