"Ieder bewandelt zijn eigen unieke pad." © JustCare

Ouderlijk advies van de JustCare begeleider

Zit u met een opvoedkundig probleem en wilt u hierover advies? In een adviesgesprek op maat kan de hulpverlener van JustCare een ander licht op uw probleem laten schijnen. We komen graag bij u langs voor ouderlijk advies in Haarlem, maar zo’n gesprek kan telefonisch in heel Nederland plaatsvinden. We staan voor u klaar met hulp en ondersteuning.

Pedagogische hulp verkrijgen

Samen met u als ouder zal de begeleider van JustCare toewerken naar de oplossing van uw probleem met behulp van ouderlijke adviezen. Het adviesgesprek zelf kan plaatsvinden in de vorm van een consult of een behandeling. Het is zowel aan huis als via de telefoon mogelijk. We staan u graag te woord, om wat voor problemen het ook gaat. Wij bieden ondersteuning in de vorm van onder andere:

    • Opvoedkundig advies
    • Advies over schoolkeuze of schoolniveaukeuze
    • Advies op het gebied van de ouder-kind relatie
    • Hulp bij opvoeden

Onze betrokken en deskundige begeleider zal het probleem met u doorspreken en u vervolgens voorzien van passend pedagogisch advies. Mocht er meer dan alleen dat nodig zijn, geeft hij u ook graag inzicht in onze begeleidingen op bijvoorbeeld sociaal-emotioneel gebied of in de vorm van gezinstherapie.

Onze werkwijze

Allereerst neemt u voor een adviesgesprek contact op met JustCare. Dit kan via onderstaand aanvraagformulier, waarna wij via de telefoon of e-mail een contactmoment met u inplannen. Bij deze stap kunt u tevens aangeven of u een adviesgesprek aan huis of ouderlijk advies via de telefoon wilt ontvangen. Let wel: buiten de omgeving van de gemeente Haarlem rekenen wij voor een huisbezoek vervoerskosten. Het is echter door heel Nederland mogelijk om een telefonisch gesprek aan te gaan.

Wanneer het gesprek na voldoening is verlopen en er geen verdere onderdelen te bespreken zijn, sluiten we de sessie af. Indien nodig en gewenst kunnen we ons adviesgesprek opvolgen met een tweede gesprek of een bespreking van onze pakketmogelijkheden. Zo werken we samen aan de ontwikkelingsproblemen in een veilige omgeving. Schroom niet om contact op te nemen via het contactformulier of tel. 0616971716.

Stappenplan

Neem via het onderstaande aanvraagformulier contact op met JustCare voor een adviesgesprek. Vervolgens zullen we via de e-mail of telefoon een contactmoment inplannen.

Via het formulier kunt u aangeven of u het adviesgesprek telefonisch of aan huis zou willen ontvangen. De kosten hiervoor vindt u op de pakkettenpagina. Voor ouderlijk advies aan huis brengen we buiten de gemeente Haarlem vervoerskosten in rekening.

– Een tweede adviesgesprek wordt ingepland om verdere problemen te kunnen bespreken. Dit is zowel op de korte termijn als op de lange termijn mogelijk.
– Wanneer er naar aanleiding van het adviesgesprek behoefte is aan uitgebreidere begeleiding, kunt u samen met JustCare kijken welk pakket het beste past bij u en uw kind.

Wanneer het gesprek naar voldoening is verlopen en er geen verdere onderdelen te bespreken zijn wordt de sessie afgesloten. Hierna bent u vrij om een volgens gesprek in te plannen of een andere vorm van nazorg aan te vragen.