"Ieder bewandelt zijn eigen unieke pad." © JustCare

Wat anderen zeggen over JustCare, Individuele begeleiding

Ik was 12 jaar oud toen Just mijn persoonlijke begeleider werd. Vroeger kon ik me niet altijd goed beheersen en ontplofte ik vaak, maar door Just heb ik geleerd me te beheersen. We zijn sinds vorig jaar begonnen met studie begeleiding eerst hebben we een studiekamer ingericht in het huis, deze was er nog niet. Just is 2 keer per week bij ons, en ik krijg nu steeds betere cijfers bijna altijd achten en soms negens.

Toen ik naar de middelbare school ging heeft Just mij geholpen om mij het leren, te leren. Zo heeft hij mij allerlei manieren uitgelegd waardoor het leren nu veel makkelijker gaat, en dat heeft ook echt geholpen! Elke keer wanneer ik nu een goed cijfer haal is dat mede door de manieren die Just mij heeft aangeleerd.

Toen onze zoon Milan de diagnose PDD-NOS kreeg zijn we op zoek gegaan naar mogelijkheden voor sociaal- emotionele begeleiding. Tijdens de intake klikte het meteen met Just en het klikt nog steeds. Wij hebben Just in de loop der jaren ervaren als een betrouwbare, gedreven, serieuze begeleider die ook van een grap houd op zijn tijd. Hij leert op een speelse manier de dagelijkse dingen aan, die voor ons vanzelfsprekend zijn maar voor Milan aangeleerd moeten worden. Elke maand bespreken we welk nieuw “aandachtspunt” welke we aanpakken en maken daar een plan voor. Dit kunnen praktische problemen zijn maar ook psychische, Just is van alle markten thuis! En het leuke is dat Milan het niet ervaart als leren maar wel het aangepaste gedrag vertoont na een paar weken trainen zonder dat hij het in de gaten heeft. Een jaar geleden ging het niet zo goed op school met Milan, in overleg met Milan en Just hebben we gekeken of Just ook huiswerk begeleiding bij ons kon gaan doen. Omdat Milan in zijn eigen veilige omgeving werkt, met dezelfde persoon als degene die de sociaal- emotionele begeleiding doet, en zonder storende elementen als andere kinderen om hem heen, verloopt dit volledig naar wens. Hij gaat nu zelfstandig aan zijn huiswerk zitten (deed hij hiervoor nooit) en zijn advies is van VMBO-basis, waardoor hij van zijn middelbare school af moest, naar de theoretische leerweg verplaatst.

Kortom, we zijn ontzettend tevreden met Just omdat hij zorg op maat geeft met een zeer persoonlijke professionele aanpak.

Toen onze zoon Sven een jaar geleden naar de middelbare school ging, was dat een erg grote stap met de diagnose ADD met zeer langzame verwerkingssnelheid. Sven leefde het moment en plannen, organiseren van huis- en leerwerk maar ook de nieuwe sociale situatie waren een behoorlijke uitdaging.

Sinds een jaar komt Just nu bij ons en heeft Sven al ontzettend goed op weg geholpen! Sven en Just hebben Svens kamer aangepast zodat er geen afleidingen meer zijn en Sven heeft de brugklas prima doorstaan. Wel met pieken en dalen, hier heeft Just hem juist super in begeleid. Maar Just heeft gauw naast de studiebegeleiding Sven ook op sociaal – emotioneel vlakte erg goed ondersteund. Het is heel fijn als iemand van buitenaf soms bij het sturen van de dagelijkse verplichtingen helpt! Doordat Just bij ons thuis komt, ontstaat een heel vriendschappelijke en ontspannen sfeer waardoor veel meer mogelijk is dan in een steriele praktijk of studieruimte. Just heeft een ontzettend goed gevoel voor wat wanneer belangrijk is en welke aandachtspunten op welk moment het beste behandelt kunnen worden. Hij weet ook heel goed hoe hij ons als compleet gezin in de begeleiding kan integreren. Sven ervaart de begeleiding van Just niet als: ‘ik moet ergens heen omdat ik niet goed ben en een diagnose heb’ maar: ‘ik ben blij dat Just mij komt helpen’!

Zelf kan ik zeggen na een jarenlange zoektocht naar hulp die helpt – eindelijk hebben wij de perfecte hulp gevonden!!

Just staat altijd voor ons klaar en dat is een heel fijn gevoel!

Bij een GGZ-instelling heb ik de diagnose borderline gekregen. Ik voelde me echter in de behandeling totaal niet gehoord als persoon, het ‘etiket’ was er al opgeplakt en nu moesten ze dat behandelen. Ik heb toen contact opgenomen met Just, bij wie ik me vanaf het eerste contact wel gehoord voelde. Just gaf eerlijk aan dat borderline niet zijn specialiteit was, maar dat hij mij wel graag wilde helpen. Samen hebben we er voor gezorgd dat ik nu stabiel in het leven sta en bij iedere stressvolle situatie die zou kunnen gebeuren, weet wat ik moet doen en hoe ik dat moet doen. Ik ben blij dat Just de uitdaging heeft aangenomen en we van dit traject beiden veel hebben geleerd!

Just heeft vorig jaar Mindel (16 jaar) begeleid.

Zij heeft chronische pijnen, last van faalangst en haar schoolresultaten zakten aanzienlijk.

Just is bij ons langs geweest aan huis en de relatie met Mindel werd snel en makkelijk gelegd. Just doorzag Mindel vrij snel en had een leuke toon naar haar, waardoor ze open stond voor zijn feedback.

Wij kregen het idee dat Just vrij snel aanvoelde waar de begeleidingsbehoefte van Mindel lag en om Mindel minder te belasten sprak hij af met haar op haar eigen school.

Just heeft Mindel waardevolle tips gegeven om haar studiehouding te veranderen, concentratie te verbeteren, en heeft kunnen bijdragen aan het individueel toetsen van Mindel i.v.m. faalangst. Het heeft Mindel geholpen op bepaalde tools zelfstandig op te pakken.

Wat ik een meerwaarde vind van Just is dat hij toegankelijk is en snel reageert op mail, telefoon of app. Dit toont een hoge betrokkenheid en gaf onze dochter vertrouwen dat ze altijd bij hem terecht kon.

Just wist als eerste begeleider de juiste snaar te raken bij onze zoon Flip (14 jaar). Zijn ongedwongen houding en zijn jonge benadering maakte hem tot de grote stoere vriend waar Flip met bewondering naar luisterde. Toen Flip aan mij ging vertellen dat hij de nieuwe aanpak niet voor Just deed maar voor zichzelf wist ik dat de boodschap binnen was gekomen. Ook de begeleiding naar ons als ouders was eerlijk en open en gaf ons nieuwe inzichten. Just heeft zichzelf na 2 jaar begeleiding misbaar gemaakt en dus is zijn missie geslaagd om Flip zelfstandig het einde van de middelbare school te laten halen.

Goede duidelijke begeleider die handelt vanuit zijn gevoel/instinct. Jong en onconventioneel met een goede klik met een jongvolwassene.

        Het sluipt erin, een niet doelmatige houding en gedrag na een geestelijke verwonding door pesten. Het overkwam onze zoon Boy en ons als ouders. De verwonding geneest, maar het litteken bleef ongewild lang onze emotie en gedragingen negatief beïnvloeden. Tot wij op een dag vast moesten stellen dat onze kennis en ervaring tekort schoten om Boy en onszelf te helpen. Allerlei goedbedoelde trainingen en workshops ten spijt, werd met hulp van het Mendelcollege Just Labohm ingeschakeld. Met zijn aanpak sloop hij op fluwelen slippers op een prettige wijze ook onze hoofden binnen.
         Met Boy wist hij vanaf het eerst moment de juiste frequentie te vinden. Zijn aanpak kenmerkt zich door voortdurend omstandigheden en omgevingen op te zoeken en de flow van dat moment te pakken waardoor Boy zich ontspannen en obstakel vrij kon uiten en ook feedback en adviezen kon ontvangen. ‘Littekenzalving’ noemde ik het wel eens en deze beeldspraak past nog steeds. Het ‘litteken van de geestelijke verwonding’ is bijna ‘onzichtbaar en minder gevoelig’ en Boy heeft in een periode van zo’n negen maanden grote stappen gezet in zijn algehele ontwikkeling en op het gebied van houding en gedrag, sociale interactie, zelfredzaamheid, rechtvaardigheidsgevoel en prestaties op school in het bijzonder.
        Het verschil in negen maanden maakt alles duidelijk. Niet in de laatste plaats zijn wij als ouders direct en uit de coulissen door Just ook op een prettige wijze gecoacht en mocht ik met plezier ook zijn feedback ter harte nemen. Met een respectvolle beeldspraak zou ik Just willen duiden als een warm sympathieke ‘equalizer’, een gelijkmaker en toonregelaar die zijn mensen reden geeft tot evenwichtige zelfredzaamheid. Dank je wel man!

Ik vond de coaching met Just heel fijn omdat hij me goed begreep. Ik heb heel erg veel van hem kunnen leren.  Bijvoorbeeld: hoe ik mijn woede kan inhouden want vroeger had ik heel veel explosies. Hij heeft me ook geholpen met me goed voor te bereiden voor de brugklas. In het algemeen vond ik werken met Just heel fijn want hij helpt je op de manier die jijzelf nodig hebt.