Stappenplan
Hieronder vindt u een stappenplan om het vervolg te verduidelijken. Wanneer u op elke stap klikt volgt er een uitleg.
U zoekt via het contactformuliercontact met JustCare. Vervolgens wordt er door de hulpverlener van JustCare via e-mail een eerste telefonisch contactmoment met u gepland, dit contactmoment is gratis en geheel vrijblijvend.
Samen met de hulpverlener kiest u het bij u en uw kind best passende pakket. Vervolgens wordt er vanuit dit pakket en de wensen van u en uw kind een programma opgesteld.
Nadat u contact heeft opgenomen met JustCare, wordt er met u een intakemoment gepland.
Zowel u als uw kind vult een vragenlijst in die is aangepast op het pakket dat in de intake is gekozen. Aan het einde van het traject zal er opnieuw een vragenlijst ingevuld worden om zo jullie progressie in kaart te brengen.
Aan de hand van het gekozen pakket wordt samen met u en uw kind een passend programma opgesteld. Met hierin een einddoel, verschillende subdoelen en de manier waarop we hier samen naartoe werken.
Aan de hand van aandachtspunten wordt het programma opgesteld. De aandachtspunten hebben een minimale duur per week (in uren) en er is een richtlijn voor de totale duur.
Voorbeelden van aandachtspunten zijn:
- Bevorderen van de zelfredzaamheid
- Ritme, structuur en regelmaat aanbrengen
- Ondersteuning van ouders
- Positief gedrag aanleren
- Bewegen en rekening houden met anderen
- Gevoelens laten zien en beheersen
Het belangrijkste, de behandeling zelf. Samen met u en uw kind gaan we aan de slag om de gewenste ontwikkeling te bereiken. Via evaluaties en mogelijke extra oudergesprekken blijft de ouder/opvoeder op de hoogte.
Er is aan het begin van het traject een vragenlijst ingevuld, om de progressie in kaart te brengen is het de bedoeling dat dit ook aan het einde van het traject gebeurd. Hieronder is deze vragenlijst te vinden:
Bij JustCare werken we naar een zelfstandige manier van verder ontwikkelen toe. Wanneer het traject afloopt, kan er besloten worden voor nazorg te kiezen. Deze nazorg kan er op verschillende manieren uitzien; de contactmomenten kunnen langzaam afgebouwd worden en/of er kunnen nog een aantal maandelijkse evaluaties worden ingepland. Kinderen en ouders/verzorgers hebben vervolgens bij de afsluiting de mogelijkheid om een enquête in te vullen.